1–3 ir 4–6 metų amžiaus vaikams
Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokiniams
I SAVAITĖS VALGIARAŠTIS
PIRMADIENIS
EIL .NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Pieniška(2,5%) perlinių kruopų sriuba su sviestu (82%) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Virtas lašišos filė kukulis (tausojantis) | 75 |
4. | Viso grūdo makaronai su ypač tyru alyvuogių aliejumi (augalinis) (tausojantis) | 100 |
5. | Pekininių kopūstų, porų ir pomidorų salotos su alyvuogių aliejumi (augalinis) | 70 |
6. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
7. | Vaisiai | 200 |
8. | Vištienos kumpelių guliašas pomidorų tyrėje (tausojantis) | 120 |
ANTRADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Raugintų kopūstų sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Troškinta vištienos krūtinėlė su ryžiais ir morkomis (tausojantis) | 120 |
4. | Virtų burokėlių salotos su žirneliais ir agurkais (augalinis) | 70 |
5. | Vaisiai | 200 |
6. | Nesaldinta arbata | 200 |
7. | Kepti orkaitėje kalakutienos filė maltinukai su varške ir cukinija (tausojantis) | 100 |
TREČIADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Burokėlių sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Kiaulienos ir morkų troškinys su porais (tausojantis) | 100 |
4. | Bulvių košė (tausojantis) | 100 |
5. | Šviežių agurkų ir pomidorų salotos (augalinis) | 70 |
6. | Vaisiai | 150 |
7. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
8. | Virti varškėčiai su viso grūdo miltais (tausojantis) | 150 |
9. | Grietinė (15%) | 30 |
KETVIRTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Tiršta perlinių kruopų sriuba su bulvėmis, morkomis ir brokoliais (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Varškės apkepas su razinomis (tausojantis) | 150 |
4. | Nesaldintas jogurtas (2,5%) | 30 |
5. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
6. | Vaisiai | 200 |
7. | Virti viso grūdo makaronai su malta kiauliena (tausojantis) | 200 |
8. | Virti burokėliai su svogūnais (augalinis) (tausojantis) | 100 |
PENKTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Bulvių sriuba su mėsos kukuliais (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Virtos dešrelės | 75 |
4. | Grikių košė su alyv. aliejumi | 75 |
5. | Daržovių salotos (pekininiai kopūstai, morkos, agurkai, pomidorai, paprikos, porai) | 100 |
6. | Vanduo | 200 |
7. | Vaisiai | 200 |
8. | Pupelių ir daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis (augalinis) (tausojantis) | 110 |
II SAVAITĖS VALGIARAŠTIS
PIRMADIENIS
EIL .NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Pieniška(2,5%) makaronų sriuba su sviestu (82%) (tausojantis) | 150 |
2. | Kepti maltos žuvies kotletai (tausojantis) | 100 |
3. | Jogurtinis padažas su žalumynais | 15 |
4. | Miežinių kruopų košė su ypač tyru alyvuogių aliejumi (augalinis) (tausojantis) | 100 |
5. | Šviežių kopūstų ir morkų salotos su aliejaus padažu | 100 |
6. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
7. | Vaisai | 200 |
8 | Troškinta vištiena su šparaginėmis pupelėmis ir morkomis (tausojantis) | 90 |
9. | Virtos dešrelės | 60 |
ANTRADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Žirnių sriuba su bulvėmis ir morkomis (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Kalakutienos filė troškinys su konserv. kukurūzais ,morkomis ir paprikomis (tausojantis) | 100 |
4. | Ryžių kr. košė su ypač tyru alyvuogių al. (augalinis) (tausojantis) | 100 |
5. | Virtų burokėlių salotos su šviežiais obuoliais ir aliejaus padažu (augalinis) | 70 |
6. | Nesaldinta arbata | 200 |
7. | Vaisai | 200 |
8. | Vištienos kukulis su morkomis (tausojantis) | 90 |
TREČIADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Burokėlių sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Troškintos kiaulienos kukuliai (tausojantis) | 100/20 |
4. | Virtos bulvės (augalinis) | 100 |
5. | Šviežių agurkų ir pomidorų salotos (augalinis) | 70 |
6. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
7. | Vaisai | 200 |
8. | Virti varškėčiai su viso grūdo miltais (tausojantis) | 150 |
9. | Nesaldintas jogurtas (2,5%) | 30 |
KETVIRTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Tiršta šviežių kopūstų sriuba (augalinis) (tausojantis) | 250 |
2. | Nesaldintas jogurtas (2,5%) | 5 |
3. | Viso grūdo duona | 30 |
4. | Varškės (9%) apkepas su sorų kruopomis (tausojantis) | 160 |
5. | Nesaldintas jogurtas | 30 |
6. | Vaisai | 200 |
7. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
8. | Makaronai su malta kiauliena (tausojantis) | 200 |
9. | Virti burokėliai su svogūnais (augalinis) (tausojantis) | 100 |
PENKTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Pupelių sriuba su morkomis ir cukinijomis (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Grikių košė su aliejumi (tausojantis) | 100 |
3. | Virtos dešrelės | 75 |
4. | Daržovių salotos su ypač tyru alyv .al. (pekininiai kopūstai, morkos, agurkai, pomidorai, porai) | 80 |
5. | Vanduo su citrina | 200 |
6. | Perlinių kruopų košė su morkomis ir svogūnais (augalinis) (tausojantis) | 150 |
III SAVAITĖS VALGIARAŠTIS
PIRMADIENIS
EIL .NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Pieniška miežinių kr. sriuba su sviestu(82%) (tausojantis) | 150 |
2. | Orkaitėje keptas maltos žuvies šnicelis (tausojantis) | 100 |
3. | Jogurtinis padažas su žalumynais | 15 |
4. | Virti makaronai (augalinis) (tausojantis) | 100 |
5. | Burokėlių salotos su raugintais kopūstais (augalinis) | 70 |
6. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
7. | Vaisiai | 200 |
8 | Grietinėlėje (10%) troškinta vištienos krūtinėlė su morkomis (tausojantis) | 120 |
ANTRADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Burokėlių sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Nesaldintas jogurtas (2,5%) | 5 |
3. | Viso grūdo ruginė duona | 30 |
4. | Ryžių plovas su kalakutienos filė mėsa (tausojantis) | 180 |
5 | Šviežių agurkų ir pomidorų salotos su ypač tyru alyv. aliejumi (augalinis) | 70 |
6 | Nesaldinta arbata | 200 |
7 | Vaisiai | 200 |
8 | Kalakutienos kukulis su morkomis (tausojantis) | 100 |
9 | Karštų kopūstų garnyras (augalinis) (tausojantis) | 100 |
TREČIADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Šviežių kopūstų sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai (tausojantis) | 100 |
4. | Perlinių kruopų košė (augalinis) (tausojantis) | 100 |
5. | Troškintos daržovės (augalinis)(tausojantis) | 70 |
6. | Vanduo arba nesaldinta arbata | 200 |
7 | Vaisiai | 200 |
8 | Varškės ir bananų apkepas su šviežiais kopūstais ir cinamonu (tausojantis) | 140 |
9 | Nesaldintas jogurtas (2,5%) | 30 |
KETVIRTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Daržovių ir viso grūdo makaronų sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Viso grūdo duona | 30 |
3. | Orkaitėje kepti varškėčiai su aguonomis ir kukurūzų kr. (tausojantis) | 150 |
4. | Nesaldintas jogurtas | 30 |
5. | Vaisiai | 200 |
6. | Grikių ir kiaulienos troškinys (tausojantis) | 150 |
7. | Morkų ir obuolių salotos su nesaldintu jogurtu | 70 |
8 | Šaldytų uogų kompotas (be cukraus) | 200 |
PENKTADIENIS
EIL. NR. | PATIEKALO PAVADINIMAS | IŠEIGA GRAMAIS |
1. | Tiršta žirnių sriuba (augalinis) (tausojantis) | 150 |
2. | Daržovių šiupinys (tausojantis) | 180/30 |
3. | Burokėlių salotos su alyvuogių aliejumi (augalinis) | 70 |
4. | Nesaldinta arbata | 200 |
5. | Vaisiai | 200 |
6. | Viso grūdo makaronai su daržovių padažu (tausojantis) | 150/30 |
Vyr. virėja Irina Čalkina